FAQ / Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een hoofdproject aan?

Ga in het submenu van Projecten naar Hoofdprojecten. Maak vervolgens via de groene plus een nieuw hoofdproject aan. Zie ook: Hoofd- en deelprojecten

Hoe voeg ik projecten aan een hoofdproject toe?

Open het hoofdproject en klik op het groene koppel-icoon. Selecteer het juiste project en klik op de blauwe plus. Je kunt ook het deelproject openen en bij Hoofdproject het juiste hoofdproject selecteren. Zie ook: Hoofd- en deelprojecten

Hoe wordt de status van een hoofdproject bepaald?

Een hoofdproject kan drie statussen hebben: Concept, In behandeling of Afgerond: De status Concept wordt automatisch toegekend als er geen deelprojecten zijn óf als een of meer deelprojecten de status Concept of Geoffreerd hebben. De status Afgerond wordt automatisch toegekend als alle deelprojecten de status Afgerond hebben. In alle andere gevallen krijgt het hoofdproject de […]

Kan ik instellen dat facturen standaard voorbereid moeten worden?

Dat kan: ga naar Instellingen > Scan & Herken en vink Voorbereiden aan. Dit houdt in dat elke upload eerst moet worden voorbereid voordat het herkennen wordt gestart. Let op: ook als je dit vinkje niet plaatst, zullen pdf-bestanden die uit meer dan 1 pagina bestaan, alsnog voorbereid moet worden. Zie ook: Facturen voorbereiden

Hoe werkt het draaien, splitsen, samenvoegen of bijsnijden van een factuur?

Na het uploaden via je computer, mobiele app of factuurimport zie je rechtsboven een knop met Voorbereiden. Als je hierop klikt, zie je kolommen met je uploads: Facturen die niet bij elkaar horen en gesplitst moeten worden, kun je verslepen naar een nieuwe of andere kolom of, als je met je muis eroverheen gaat, splitsen door […]

Hoe werkt het draaien, splitsen, samenvoegen of bijsnijden van een factuur?

Na het uploaden via je computer, mobiele app of factuurimport zie je rechtsboven een knop met Voorbereiden. Als je hierop klikt, zie je kolommen met je uploads: Facturen die niet bij elkaar horen en gesplitst moeten worden, kun je verslepen naar een nieuwe of andere kolom of, als je met je muis eroverheen gaat, splitsen door […]

Hoe maak ik direct via Scan & Herken een artikel aan?

Klik een herkende factuur aan vanuit het overzicht. Bij het tabblad Artikelen links in beeld kies je voor de groene plus. Hier kun je direct een nieuw artikel aanmaken. Zie ook:  Scan & Herken: Factuurinformatie goedkeuren en verwerken

Moet ik facturen altijd voorbereiden?

Nee, alleen als je bij Instellingen > Scan & Herken een vinkje zet bij Voorbereiden, zul je door deze stap worden geleid. Als je een pdf-bestand van meerdere pagina’s uploadt, moet je echter altijd deze stap doorlopen. Zie ook: Scan & Herken: Facturen uploaden, doorsturen en voorbereiden